12.01.2019 г., 17:59 ч.  

Притча за змията 

  Поезия » Философска, Друга
567 0 0

"Вървял един добър човек и видял един горящ храст и змия, която се опитва да се измъкне от пламъците. Човекът си проврял ръката и хванал змията за да я спаси, но тя го ухапала. Пуснал я на земята да си ходи и продължил по пътя си и срещнал втори човек, който наблюдавал с недоумение това и той го попитал: "Глупак, защо се жертва за тази змия?!", а добрият човек отвърнал: "Това е нейната природа - да хапе, също както моята природа е да помагам". 

© Antoni Stanev Всички права запазени

За всички вещици, които твърдят, че изпитват топли чувства и емпатия. Заблуждавате хората и вероятно себе си, но не е ваша вината. Егоцентризмът и копнежите ви за лични страсти не могат да останат безнаказани вечно. Ще бъдете пречистени... след смъртта или пък поглед навътре?

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??