1 oct 2005, 16:27

Търсех те 

  Poesía
947 0 3

Безмълвна, топла, загадъчна беше нощта,

погледът ми се проплъзна към луната.

Съгледах по лицето й очертани петна,

сякаш в нея се оглеждаше земята.

Усетих притегляне, животворни сили.

Нима ме викаше натам да полетя?

Навярно ти си там? Дали съм те открила

далечен, недостижим, но близък по душа?

 

Може би и ти си като мен мечтател

и с твоя звезден поглед ме привличаш.

Влюбен ли си в мен или си само приятел?

Въпроси хиляди като поток потичат…

 

Как ли изглеждаш, на мен ли приличаш?

Имаш ли като мен ръце, очи, крака

и истинско сърце, да може да обича.

От висините да ми пратиш твойта топлина.

 

В този миг усетих ръка на моето рамо.

Докосна ме нежно… отворих очи.

Смутих се, потрепнах от изненада,

усетих позната топлина - това беше Ти!

 

С поглед лъчист доведе светлината.

С устни ме погали и нежно зави.

Колко те търсех, даже на луната…

В безкрайността, а ти толкова близо си бил…

© Пепа Деличева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??