11 ene 2014, 18:49

Търсещо мечтание 

  Poesía » Filosófica
499 0 2

Търсещо мечтание

 

Обичах във крясък... пролука във скала,

обичах безмълвно... зов във тишина,

обичах прилепнало... мълчание в мъгла,

обичах разпалено... гаснеща във тъмнина.

 

И исках сатенено... приплъзнато във мекота,

исках те в цветното... сивотата на тъга,

исках те божествено... ангелска съдба,

и дяволски те исках... в съхнеща сълза.

 

Потъвах в теб... смарагдено в очите,

потъвах и се сливах в тайнството... в мъглите.

В безвремието едно съм с ангелското бяло -

там бяхме влюбеното цяло.

 

Отдадена бях в тишината на мъдростта

и пак се отдадох, пламнала в страстта,

отдадена разливах се ледена в сластта

и пак се отдадох, чувствена във слабостта.

 

И търся те, разпиляна във сластта,

намерила те бях, в измамата на обичта.

Търся те  във величието на гордостта,

там не беше ти, само измамността.

 

Търся те в мълчанието на неизвесността,

намерих ли те там - в поредността на страстта.

Търсих те в приятелството на сигурността.

Не те намерих и там, в мъглявината на любовта.

© Ванина Константинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??