Търсиш малкото момиче.
Търсиш чистата сълза.
Няма я. Отлитна надалече
с невинността.
Търсиш гордото девойче
с вирното носле.
Глава пред теб не сведе,
победи на "бойното" поле.
Да я обичаш -
пред бога се закле!
Търсиш своята любов -
назад в спомените мътни.
Търсиш я в детските си дни.
Непорочна, рошава и мъдра
тя до теб блести.
Крачи бодро - болката отдавна
ти прости.
Над живота твой, като орлица бди.
Здраво в юздите прави го държи!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados