17.11.2014 г., 18:17 ч.

Търсиш 

  Поезия
265 0 0

Търсиш малкото момиче.
Търсиш чистата сълза.

Няма я. Отлитна надалече

с невинността.

 

Търсиш гордото девойче

с вирното носле.

Глава пред теб не сведе,

победи на "бойното" поле.

Да я обичаш -

пред бога се закле!

 

Търсиш своята любов -

назад в спомените мътни.

Търсиш я в детските си дни.
Непорочна, рошава и мъдра

тя до теб блести.

Крачи бодро - болката отдавна

ти прости.

Над живота твой, като орлица бди.

Здраво в юздите прави го държи!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??