30 nov 2007, 23:09

Търся се... 

  Poesía » De amor
753 0 18
 

 

Търся се във спящите ти длани,

в пръстите ти, свити на фунийка,

в две ръце, пред устните събрани,

в бялото на нежната ти китка.

 

Търся се в затворени клепачи,

в миглите ти - птичи перушинки,

в тихи стъпки по лице ти крача,

трупам нежност - пухкави снежинки.

 

Търся се във дължината на косите -

разпиляни струи златен пясък.

Пръстите, в коприната зарити...

Пътят до сърцето ми е кратък.

 

Търся се във тънката презрамка,

голото ти рамо разполвила,

в млечнобялата ти тъкан,

на врата ти (сънено си го разкрила).

 

Търся се из цялото ти тяло,

в теб ефирно се допирам,

глава до твоята полагам,

прегръщам те, тогава се намирам.

© Деян Димитров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??