Търся се във спящите ти длани,
в пръстите ти, свити на фунийка,
в две ръце, пред устните събрани,
в бялото на нежната ти китка.
Търся се в затворени клепачи,
в миглите ти - птичи перушинки,
в тихи стъпки по лице ти крача,
трупам нежност - пухкави снежинки.
Търся се във дължината на косите -
разпиляни струи златен пясък.
Пръстите, в коприната зарити...
Пътят до сърцето ми е кратък.
Търся се във тънката презрамка,
голото ти рамо разполвила,
в млечнобялата ти тъкан,
на врата ти (сънено си го разкрила).
Търся се из цялото ти тяло,
в теб ефирно се допирам,
глава до твоята полагам,
прегръщам те, тогава се намирам.
© Деян Димитров Все права защищены