Ето, изкопахме вече гроба.
Класиката може да живее!
Убито в майчината си утроба,
бъдещето нека занемее.
Мислите му са заключени в окови,
редактирани от нечий слух.
Да забия ли в ковчега му пирони
или за всичко да остана глух?
Истината нелицеприятна
ще излезе в някой друг момент
и затова, че била е непонятна,
от съдника ще иска дивидент.
© Леонид Стоянов Todos los derechos reservados