Човек успява с много неща -
в живота да се пребори.
Да усети до болка силна -
и любов, и гняв!?
Да бъде въздигнат
от екстаз лъжовен!
И от бедност чиста
да бъде богат...
Богат с хора, които за него
живота биха си дали...
Но той дали...?
Май никой не знае ?
- Учим се от живота
да бъдем силни, да бъдем стоици.
Дори за пример да служим!?
Но дали е редно това и кой ще ни каже?
И от туй да бъдем щастливи... Не знам.
Човешката същност за мен -
е чистата вяра във Бог.
И в доброто, което е около нас!
Да се научи богатия
щедро да се раздава...
Тъй както бедният би се раздал.
Дали ще се научим, не зная!?
Но силно от сърце го желая.
© Ангел Todos los derechos reservados