16 sept 2012, 10:52

Учителката по пеене 

  Poesía » Otra
662 0 7

"Сол сол до, сол сол ми" -

утрото ми валс тактува.

Метрономът наклони

споменът ми залудувал.

 

И от скрина овехтял,

нотната тетрадка вади

в онзи син, прозрачен шал

на учителката млада.

 

С омагъосан поглед в клас,

все по пръчката й тънка,

пеем хорово в захлас

до фалцетова издънка.

 

"Сол сол до, сол сол ми" -

пак слухът ми те подири

и по Брамс, Шопен и Григ

вдигам утринните  гири.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??