16.09.2012 г., 10:52 ч.

Учителката по пеене 

  Поезия » Друга
661 0 7

"Сол сол до, сол сол ми" -

утрото ми валс тактува.

Метрономът наклони

споменът ми залудувал.

 

И от скрина овехтял,

нотната тетрадка вади

в онзи син, прозрачен шал

на учителката млада.

 

С омагъосан поглед в клас,

все по пръчката й тънка,

пеем хорово в захлас

до фалцетова издънка.

 

"Сол сол до, сол сол ми" -

пак слухът ми те подири

и по Брамс, Шопен и Григ

вдигам утринните  гири.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??