10 feb 2023, 20:30

Учителят (Гуру) 

  Poesía » Otra
519 0 0

                  Учителят (Гуру)

 

Не всеки би понесъл бремето да е Учител.

Не всеки може да заслужи да е ученик.

Но докогато има на света Учители и ученици,

в застой духът човешки няма да заспи.

 

Дори и да не е те обучавал Йог-ананда

и да не си живял години във ашрам,

бъди уверен, че Учителят е с тебе непрестанно,

щом духом винаги и ти си с Него сам.

 

Невидим той те наблюдава без да знаеш

и чака оня миг, когато ти ще си готов

пред блясъка на Истината да застанеш,

почувствал ясно дълго чакания Зов.

 

Той никога не укорява и не отегчава,

макар и някога да ти изглежда строг,

но ако преданост и твърдост му покажеш,

застъпник сигурен ще имаш ти пред Бог.

 

От сили тъмни и опасни той ще те опази.

Искра от своя огън жив ще ти даде.

Щит най-надежден ще е от стрелите вражи.

До извора на мъдростта си ще те отведе.

 

Той може да не е във този свят, ала е вечно жив.

С небесна Благодат, заслужиш ли, ще те поръси.

Но трябва само да си много търпелив

и да успееш да запазиш  верността си.

 

В сърцето и дома си най-добрия кът

вий, ученици,  за Учителя си запазете.

Той може да почука на вратата всеки път,

когато го очаквате. Така че, бдете!

© Никола Берчев Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  355 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??