УЛИЧНИЯТ МУЗИКАНТ
Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Фр.Ницче - ”Тъй рече Заратустра”
Той на ъгъла застава.
С инструмента си разказва.
Всеки там го подминава.
Сякаш не го забелязва.
Издава нежни стонове -
чак от края на света.
Рисува фигури с тонове
и най-красивите цветя.
Колко жалко, че не спирате!
Кажете, много ли ви струва!
Ясно, нищо не разбирате,
А той в гамата флиртува.
Носи се над водопади.
Лети над върховете снежни.
Не му трябват там награди
да търси звуците си нежни.
По облаците се катери
и стига чак Всемира.
Звездата своя ще намери -
да импровизира.
Връща се на таз планета
с песента и този глас!
Вий пуснете му монета! –
Не за него! А за вас!
Не да плащате дълга си
с вечното единодушие.
Да откупите греха си -
на вашето бездушие!!!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados