19 ene 2022, 6:51

Умора 

  Poesía
365 1 0

Уморих се от несбъднати надежди
и от хорския прозрачен фалш,
и от пътищата, дето ме отвеждат
все напред по пътя ми назад.

Уморих се от безкрайната тревога
и от алчния претъпкан свят.
Уморих се да съм силна по неволя
и да бдя, докато всички спят.

И ми писна от всичката злоба,
която кипи на човека в кръвта.
Трябва да дишам, но вече не мога!
Дойде ми до гуша от реалността!


 

© Бисерка Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??