11 sept 2011, 11:45

Уморих се 

  Poesía » De amor
473 0 0

Не, не искам аз повторно да те срещна,

със безчувственно сърце от лед!

Не искам аз отново да посрещна,

поглед сиво-празен и объркан мироглед!

 

Не я искам любовта, в която

само тръни да бодат,

а след нея после всичко чезне свято

и само сенките остават да болят -

с остротата на дълбоки рани,

които бавно спират да кървят,

но със спомени във белезите трайни,

оставащи завинаги да те горят!

Уморих се аз от трепети фалшиви, разни

в плиткостта на лъжливи чувства тъй заразни!

 

Не те искам аз такава – горделива и граблива,

дошла набързо утехата от мене ти да вземеш.

А после бавно времето да ме убива,

когато кротко в миг безследно ти изчезнеш!

© Борката Рибов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??