19 mar 2021, 7:42

Уроците на Нора: Кавички 

  Poesía » Para niños
778 4 5

Две кавички, две сестрички

на листа стоят самички,

сякаш прелетни са птици,

а пък редовете жици.

 

Пърхат, кацат и отлитат

над площади ветровити,

над училища, музеи,

стадиони и алеи.

 

Под картинките се смеят,

като флагчета се веят,

сякаш морски са пирати,

а са ни добри познати.

 

Сякаш котаракът Рашко

маха весело с опашка,

тя пък, свита на кравайче,

гони слънчевото зайче

от перваза към простора

пред прозореца отворен.

 

Тези щури многознайки

две по две са запетайки.

Долните отпред се кипрят,

горните след тях се диплят.

 

И когато проговори

Шаро в книжката на Нора,

те към редовете тичат

и от две страни надничат.

 

Думите на важни хора

като инженер Загоров,

в чужди речи споменати,

се наричат пък цитати.

 

Тъй че ти не се излагай,

над уроците залягай.

Ум и разум там събирай,

после тебе да цитират.

 

"Който учи, ще сполучи",

мъдростта народна учи.

Мъдростите, знаят всички,

се ограждат със кавички.

 

 

19.03.2021

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??