Ще те науча да правиш разлика
между прозорците
и огледалата. Навреме.
Ще се науча да те забравям,
докато абстинентно
те претършувам
за спомени.
Ще ме научиш да се крия,
да натежавам
от катинари. И етикети.
Ще те науча да ме разбираш,
без да ти забранявам
да ме грешиш.
Ще се науча да те замествам
с лъскави сенки и...
да те търся под олтари.
Ще ме научиш да зашивам
съдраното от липси
със самодостатъчност.
© Мария Василева Todos los derechos reservados