27.09.2007 г., 10:13 ч.

Урок по взаимност 

  Поезия
720 0 8
 

Ще те науча да правиш разлика

между прозорците

и огледалата. Навреме.

Ще се науча да те забравям,

докато абстинентно

те претършувам

за спомени.

Ще ме научиш да се крия,

да натежавам

от катинари. И етикети.

Ще те науча да ме разбираш,

без да ти забранявам

да ме грешиш.

Ще се науча да те замествам

с лъскави сенки и...

да те търся под олтари.

Ще ме научиш да зашивам

съдраното от липси

със самодостатъчност.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??