Сиво-виолетов аромат на здрача.
Глъхнещ шум, потъващ в хоризонта.
Моят дух във перигея плаче,
възседнал камъка на Покахонта.
Музика от гласове се носи,
непонятно върху мен вали, вали-
експресивна креативност от въпроси
като в картините на Салвадор Дали.
Необяснимо в мрежата на сетивата,
на звуците в невидимата бленда,
вечерям облаци и пия от Луната
под сянката на елегичната си тента.
Замръзвам тихо в тайните подмоли,
сред пламъците му студени се извивам.
Пътувам и сред алтерацията от бемоли,
политам горе, долу пак се сривам.
Тогава Бог взривява в миг небето,
докато аз изгрявам като Него.
Рисува Той с ръката ми и със сърцето,
а аз потъвам във безумното му Его.
© Диана Кънева Todos los derechos reservados