Усмивке, здравей... и сбогом!
(посветено на една червена роза,
на която пожелавам толкова чаканото
щастие. Да бъде... и всичкото само добро!)
Усмивке, здравей... и сбогом!
Аз от вятъра, знаеш, че бягам.
Нали така е редно да бъдем,
добро представление, вярвам.
Усмивке, бъди усмивка,
дори когато навсякъде е само море,
солта пенливо се диша
и не се вижда откъде водата тече.
Усмивке, недей се страхува,
мен страхът душата ми взе,
под небето щом вяра сънува,
сънувай и ти от цяло сърце.
Усмивке, здравей... и сбогом!
Ти не си за рибар, но наслука -
щом самичка късмет дириш,
нека Бог те дари със сполука.
© Боряна Todos los derechos reservados