/ПЪРВА ЧАСТ/
Януари милуваше
цветовете на пролетта
докато тя бленуваше
за топлите ръце
на август.
Представяше си
как
нежно около него
се увива
и страсно в него
нокти впива,
молейки се той
никога да не спира;
да не си отива;
да е тук; само тук;
да не тръгва;
докато той...
бленуваше
за дъждовните очи
на октомври;
есенна утопия,
вплела се между
мрежовидните милувки
на падащи листа.
© Нина Чалъкова Todos los derechos reservados