Jun 14, 2021, 10:20 AM

Утопия 

  Poetry » Love, Other
359 1 3

/ПЪРВА ЧАСТ/

 

Януари милуваше

цветовете на пролетта

докато тя бленуваше

за топлите ръце

на август.

Представяше си

как

нежно около него

се увива

и страсно в него

нокти впива,

молейки се той

никога да не спира;

да не си отива;

да е тук; само тук;

да не тръгва;

докато той...

бленуваше

за дъждовните очи

на октомври;

есенна утопия,

вплела се между

мрежовидните милувки

на падащи листа.

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??