13 abr 2007, 8:59

утопия върху червени релси 

  Poesía
565 0 4
 

Мечтаех  си за раждането на пожар,
залял със жизнени отблясъци сърцето -
вулкани, недовършили размаха си,
за врящи езера със дъх на древност.


Мечтаех си във вените да се намеря,
като река от кървав сняг - стопен...
Със дишащи, клокочещи стремежи -
от корените си да стигна върховете.

Загубих си очите
да мечтая - света
след себе си
затворих...
Във кухината
на душата ми
е празно -
избухнах
във безлюдни
отрицания.


Обяздила съм
зъбите
на бездна -
притихнала,
настръхнала,
невярваща -
утопия 
върху
червени релси -
с представи
под чертата 
от фантазии.

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??