27 dic 2015, 21:25

Утрешното днес 

  Poesía » Otra
291 0 2

В нощта, при залез слънце,

свирепо се пише сценарият

на днешното утре – утрешното днес.

Остарелите правила на живота

строго насочват мастилото

по  пергамента. Финес!

 

Привикналата ръка плахо

се опитва да промени нещо –

изтърва писалката върху листа.

 

Не, не, не! – изкрещя глас

от поглъщащия всичко

черен мрак – не задрасквай моя идеал!

 

Слънцето вече залезе и очите

не виждаха. Само ръката

продължаваше да пише.

Поредният неуспешен опит.

Нищо, по-късно!

Толкова късно, че сякаш никога…

© Драгомир Лаброев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??