В магията на пъстри детелини
четирилистен порив имам аз.
Зелени, лùлави, в оранж и сини
цветчета всеотдайни са екстаз.
Четирилистен порив имам аз
от силата на твоето дихание.
Пробужда се най- чистата ми страст,
светът ми се спасява от изгнание.
От силата на твоето дихание
възраждат се блажените години
и вярата ми с новото старание
в синхрон е пак с небесни клавесини.
Симфония изгрява със ухание
в магията на пъстри детелини.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados