4.07.2024 г., 11:41 ч.

В магията на пъстри детелини... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
98 1 0

В магията на пъстри детелини

четирилистен порив имам аз.

Зелени, лùлави, в оранж и сини

цветчета всеотдайни са екстаз.

 

Четирилистен порив имам аз

от силата на твоето дихание.

Пробужда се най- чистата ми страст,

светът ми се спасява от изгнание.

 

От силата на твоето дихание

възраждат се блажените години

и вярата ми с новото старание

в синхрон е пак с небесни клавесини.

 

Симфония изгрява със ухание

в магията на пъстри детелини.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??