4 may 2016, 20:08

В минути на раздяла 

  Poesía » Otra
294 0 0

                                                           В минути на раздяла

 

 

 

Да можеше времето да спира.

Миговете да се повтарят

Във вярност щяха да догарят

несподелените наслади.

В тишината бяла да витаят думи

нежни на властта,която в кристали чисти

превърнала е радостта.

Да се преплита в сплетня неясният ти поглед.

Да те затопля нежността или потайност

да се люшка в минута на раздяла.

Каква жестокост.

Колко жар  угасва не  огряла пролетта

на една надежда и мечта.

Да поемеш дъх и безмълвно да нашепваш,

че бягал си във времето.

 

Да се спреш за отдих на брега с приведена глава.

И само топли устни вечно да разплитат лудостта

на времето в минута на раздяла.

 

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??