Щом стоиш до мен,
дори да не те виждам
ще усетя присъствието ти.
Защото след време разбираш,
че по пътя някой си е тръгнал
и накрая виждаш ясно своя спътник.
Няма всеки да върви след теб,
няма да те държи здраво,
когато всичко около теб се руши.
Кой може да го предвиди...
да предвиди болката и сълзите,
които ще се проронят?
Колко грешки ще направим?
Колко много ще се нараним?
Колко ще спестим и ще дадем?
Но аз не искам да променям нищо.
Това съм аз..това сме ние.
Това е животът-буря и вихрушка,
връхлитаща неканена и
запомнена подобаващо.
Затова те пазя като снимка,
като спомен, като лист хартия
и тайничко се надявам
бурята да ме сполети,
защото така поне
ще се разбия в теб.
© Astrid R. Todos los derechos reservados