6 февр. 2021 г., 07:43

В моята буря 

  Поэзия » Любовная
244 0 0

Щом стоиш до мен,

дори да  не те виждам

ще усетя присъствието ти.

Защото след време разбираш,

че по пътя някой си е тръгнал

и накрая виждаш ясно своя спътник.

Няма всеки да върви след теб,

няма да те държи здраво,

когато всичко около теб се руши.

Кой може да го предвиди...

да предвиди болката и сълзите,

които ще се проронят?

 

Колко грешки ще направим?

Колко много ще се нараним?

Колко ще спестим и ще дадем?

Но аз не искам да променям нищо.

Това съм аз..това сме ние.

Това е животът-буря и вихрушка,

връхлитаща неканена и

запомнена подобаващо.

Затова те пазя като снимка,

като спомен, като лист хартия

и тайничко се надявам

бурята да ме сполети,

защото така поне 

ще се разбия в теб.

© Astrid R. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??