Във тази синя нощ невероятна,
обсипана от лунните лъчи,
вървя по пътищата на мечтата,
във шепа скрила падащи звезди.
И знам със теб не съумяхме двама
да се опазим от лъжи и фалш
и да запазим любовта голяма,
и този свят красив да бъде наш.
Сълзите ми в очите ми са спрели,
душата ми изляла се е в тях
и устните ми в мрака занемели,
без глас нашепват името ти пак.
Събудена от моите въздишки,
реката мислите ми приюти,
във шепите си ще запазя всички
безкрайно светли, падащи звезди.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados