В окото на бурята
Ветрен порив ме повдигна в танц -
помислих “вятърът полира с гланц”
Но завихри, и запокити ме високо,
и надзърнах на бурята в окото...
И настръхнах – в обятие на звяра -
замята ме, и замириса ми на сяра..
и извиках ”О, Боже, в Тебе имам Вяра!”
И заплаках, и молих се без мяра...
... и видях отгоре: кораби крушенци -
(гмурващи се корита как' празни менци)
в дълбините на Вселенския потоп,
в отчаяна разходка връз удавен гроб,
на дървета вплитаха се коренища -
като за бесилки зейнали въжища
и гъмжеше в небеса от грешни ..
Гръмотевица запя демонски песни...
.....И видях, и чух гнева на Бога,
и поех си сетен дъх от изнемога,
горещо изкрещях сред всичко живо
- Боже, Спасителю, името Ти да е живо!
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados