В памет на моя вуйчо Велибор
Навярно си поискал да изкупиш
с един живот стотици грехове,
най-трудните уроци да научиш
и да шокираш много умове.
Навярно пожелал си самотата
любима да ти бъде в този свят,
но твойта муза беше красотата,
изкуството пък беше твоят брат!
Така и неразбран за нас остана,
но чувствах, че е в клетка твоя дух.
Свободен като птица без забрани,
спокоен вече отлетя оттук.
Пречистени, по-близки, помъдрели,
аз вярвам, ще се срещнем в друг живот,
с очи духовни истини прозрели,
ще вкусиме заслужения плод!
© Сафия Сандерс Todos los derechos reservados