17.04.2012 г., 14:11 ч.

В памет на моя вуйчо 

  Поезия » Гражданска
1669 0 0

 

В памет на моя вуйчо Велибор

 

 

 

Навярно си поискал да изкупиш

с един живот стотици грехове,

най-трудните уроци да научиш

и да шокираш много умове.

 

 

Навярно пожелал си самотата

любима да ти бъде в този свят,

но твойта муза беше красотата,

изкуството пък беше твоят брат!

 

 

Така и неразбран за нас остана,

но чувствах, че е в клетка твоя дух.

Свободен като птица без забрани,

спокоен вече отлетя оттук.

 

 

Пречистени, по-близки, помъдрели,

аз вярвам, ще се срещнем в друг живот,

с очи духовни истини прозрели,

ще вкусиме заслужения плод!

 


© Сафия Сандерс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??