28 abr 2015, 21:53

В последния акорд... 

  Poesía
487 0 11

 

По струните на някакво пиано

в последния акорд на слънчев ден

в съня на следващото лято

по изгрева тръгни към мен...

 

Всяка есен вплитай думи

в следобеди посърнали от студ

с последните листа завий плътта ми

тръгни към мен и този път...

 

С малки капки нежен дъжд

прикрий представата за време

разкъсай зимите ни наведнъж

и в изгрева тръгни към мене...

 

С посоките сглоби си сал

от стъпки изгради платната

и без защо, какво си дал

към мен тръгни с попътен вятър...

 

... а после дълго ме рисувай

по дланите си в парещи целувки

тръгни към мен докато пролет

навън с душата ми препуска...

 

И в някакъв последен ден

от всички следващи сезони

в последния акорд към мен

тръгни тъгата да прокудим...

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??