Измислените приказки са призраци,
които се размазват по стените.
Превръщаш се в пореден Буратино,
попаднеш ли в прозявката на кита.
Износват се въздишките в отмала.
Геройствата нали са ни мерилото?
Самите себе си сме припознали,
нагазвайки до гуша във мастилото.
Не идва сън в онази Безутешната.
Последната цигара си запалих.
На нея кой пък й подшушна нещо?
Принцесите са някъде на танци.
Е, модно е сега, дори пантофката
се мери от удобно разстояние
и не рискуват по висящи мостове
вълка да гонят и мерак да хванат.
Най-хубавия навик в огледалото
Снежанка търси, за да е щастлива.
Джуджетата й тутакси порастват,
щом някое вретено е фалшиво...
Модели от налудничави приказки.
Прозореца отварям да изчезнат.
И моля ви, не ме канете никога,
геройства недоказани да следвам.
© Todos los derechos reservados