19 dic 2012, 18:43

В реката на забравата 

  Poesía » De amor
699 0 4

                                       "Нали в реката на забравата тогаз

                                        удавихме любовните копнежи?...

                                       Защо ли днес разяждаща тъга във нас

                                       пробужда спомен със предишна нежност?.."

 

                                             Николай (ringo2)

 

 

За жалост, във реката на забравата 
не можеш кротко  да удавиш  всички.
Не можеш друг живот да си направиш,
със други спомени, лица, привички... 

Не се предават лесно на забравата

копнежите любовни, смешно жилави.

В душите ни се впиват често здравата,
дори когато болни са и хилави.

И нежността предишна все ни мъчи. 
Не иска да ни пусне, да си иде...
По-вярна е от старото ни куче, 
простила и коварства, и обиди. 

А също и тъгата с нас остава, 
да ни напомня колко сме изгубили. 
И никога сърцето не престава 
да помни кой, кога и как сме любили. 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??