5 ene 2023, 14:30  

В стиха словата от какво са... 

  Poesía » Otra
383 4 2

 

С теб срещаме се крадешком
и поглед с погледа се сплита.
Ти имаш и жена, и дом.
Аз на мъжа си меся пита.

И знаем си, че е любов,
не забранена, нито грешна.
Денят сияе, като нов,
безмълвно с тебе щом се срещна.

Това е. Само кратък миг,
Вселената ли ни намига?
Там, горе Господ многолик,
ни вписва май в "Червена книга."

До днес не те и пожелах,
ти просто се огледа в мене.
Искрица-две. Невинен грях,
стихът ми с вятър споделен е.

Обичай я, бъди съпруг!
Дори и вечност, но пази я!
Аз ще обичам някой друг...
В това е цялата магия...

И ако утре заблести,
в нощта сълзицата – от восък,
ще знаем само аз и ти,
в стиха словата от какво са...

 

https://youtube.com/watch?v=DD_BwC6kOfY&si=EnSIkaIECMiOmarE

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За много години, Ники!
    21 век. Всичко има цена. Един колега казваше:
    " Мерак с пари се гаси, а голем мерак - с многго пари".
    Платоничната любов е измишльотина...

    "И от любов умира всеки ден, макар че от любов не се умира..."
    Калин Донков
  • ,,Нека, който не е съгрешил, пръв да хвърли камък!" Бъди жива и здрава, Наде! Ползотворна и успешна Нова Година!
Propuestas
: ??:??