28 mar 2018, 2:37

В тази блага тишина 

  Poesía » Verso libre
715 0 1

И с цигулка в ръка,
луната свири своята балада.
В тази блага тишина,
над морето замечтана,
спря за миг дори нощта.

Уловени за ръце,
двама по брега танцуват.
В очите им събрали се звездите
и вълните на морето,
сякаш им шептят.

Луната свири,
морето се бунтува.
Морската, солена пяна
по брега катери се.
Вода отмива
всички дири.
И пак солена, морска пяна
по брегът се катери.

В тази блага тишина,
над морето замечтана,
спря за миг дори нощта.

© Михаел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??