27 sept 2012, 8:11

В тъмната гора на преход 

  Poesía » Civil
441 0 1

В тъмната гора на преход
няма точни правила.
Имаше! - далечно ехо...
Казваш - не било така.

Голобрад, ме убеждаваш,
че в градежа нямам дял.
Ти ли си живял тогава,
аз ли днес не съм живял?

За трудът ни - чест и слава -
съм осъмвал с моя струг.
Днес, пиян, заспиваш в бара,
пропилял пари на друг.

А отвън, на тротоара,
в локва кръв младеж лежи -
няма кой да го закара,
близките да утеши.

Съвестта и грам не струва!...
И към теб изпитвам жал:
на герой, че се преструваш,
а пък нищо не създал.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • няма правила Поете, няма! как се живее така Поете?
    мъжете с чест живеят! и това им отнеха дребните душици!
Propuestas
: ??:??