В търсене на смисъла от липсата...
Благодаря ти, Господи, за твоята взаимност.
Повярвал в мен, непрестанно ме водиш
през тъжните клопки на случая...
през всичките нагарчащи пиянства...
А многото тежки предчувствия
тихо ридаят, натикани в ъгъла.
Взривени мисли... Съдбовен трепет,
когато изтръгвам от корен обидите...
И някакъв безумник – Дяволът –
опитва да ме смае със ласкателства.
Пък моя път с Божествен грях
ще разкрася... По нелогични ребуси
ще крача... с душа отворена за птици...
И дъждовете ще са ми приятели...
А времето с дъх от пеещи устни
ще прогони пиявици-спомени...
ще тупти с порив чист през сърцето
с мотиви за моята цялостност...
© Павлина Петрова
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados