1.06.2020 г., 3:30 ч.  

В търсене на смисъла от липсата... 

  Поезия » Философска
480 1 0

В търсене на смисъла от липсата...

 

Благодаря ти, Господи, за твоята взаимност.

Повярвал в мен, непрестанно ме водиш

през тъжните клопки на случая...

през всичките нагарчащи пиянства...

А многото тежки предчувствия

тихо ридаят, натикани в ъгъла.

Взривени мисли... Съдбовен трепет,

когато изтръгвам от корен обидите...

И някакъв безумник – Дяволът –

опитва да ме смае със ласкателства.

Пък моя път с Божествен грях

ще разкрася... По нелогични ребуси

ще крача... с душа отворена за птици...

И дъждовете ще са ми приятели...

А времето с дъх от пеещи устни

ще прогони пиявици-спомени...

ще тупти с порив чист през сърцето

с мотиви за моята цялостност...

 

                                 © Павлина Петрова

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??