Животът направи ми няколко финта
и стисна ме като питон.
Нахлувам в казиното с двадесет кинта,
купувам едничък жетон.
Сума голяма дължа на лихвари.
Очакват парите си в брой.
Макар да са мои познайници стари,
без жал ще ме спукат от бой.
Залагам на черно. По моята сметка
отива ми този десен.
Играя направо на руска рулетка.
Дано е Фортуна със мен!
Дори не поглеждам. Препуска сърцето!
В гърдите бушува пожар!
,,Тук черно печели!" – дочух крупието
и пада огромен товар.
Отново на черно! Отново печеля...
и още, и още, и пак...
Събота днес е, не – черна неделя.
Последно залагам – ва банк!
Към мен ,,пеперуди" притискат се страстно –
брюнетка и блонди – в комплект.
Когато печелиш, пределно е ясно,
че ставаш примамлив обект.
Дебелата пачка прибирам небрежно.
Хотела, шампанското, лукс...
А после и другото там... неизбежно,
и двете опитвам на вкус.
Изпадам в нирвана, съвсем непозната,
събуждам се, вързан за стол,
с пъхнати мръсни чорапи в устата,
ограбен до шушка и гол.
Мисъл внезапна! Лихварите! Ясно,
директно отивам за скрап.
И вместо бикини, пенливо шампанско,
животът е с вкус на чорап.
© Vasil Ivanov Todos los derechos reservados