18 nov 2009, 18:04

Вдъхновено от... 

  Poesía
822 0 6

Вдъхновено от…

 

 

Сплетните винаги със умисъл се правят!

И не евентуален… Само с пряк!

Необходима почва са им дребните ни нрави…

И ампутираното чувство за вина…

 

 

Сплетните са десерт за бедни духом…

И за лишените от истински живот…

Душите им се хранят със интриги и със слухове…

А клюката е техен бог…

 

 

Сплетните имат цел специална -

да пратят някого в калта.

Те от дълбока древност, чак до днес са актуални

като извечната свещена Суета…

 

 

 

А, казват, думите са дар от Бога…

Но могат смъртоносно да ранят…

Стрелите им, намазани с отрова,

способни са да сринат нечий свят…

 

 

И нека само Господ да ги съди…

И мери тяхната вина…

Все още свестните у нас са считани за… луди…

И за ненужен атавизъм -

притежаването

на душа…

 

 

 

  П.П. Вдъхновено от "Училище за сплетни" на Р. Шеридан и от живия живот...

 

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??