Вдъхновено от…
Сплетните винаги със умисъл се правят!
И не евентуален… Само с пряк!
Необходима почва са им дребните ни нрави…
И ампутираното чувство за вина…
Сплетните са десерт за бедни духом…
И за лишените от истински живот…
Душите им се хранят със интриги и със слухове…
А клюката е техен бог…
Сплетните имат цел специална -
да пратят някого в калта.
Те от дълбока древност, чак до днес са актуални
като извечната свещена Суета…
А, казват, думите са дар от Бога…
Но могат смъртоносно да ранят…
Стрелите им, намазани с отрова,
способни са да сринат нечий свят…
И нека само Господ да ги съди…
И мери тяхната вина…
Все още свестните у нас са считани за… луди…
И за ненужен атавизъм -
притежаването
на душа…
П.П. Вдъхновено от "Училище за сплетни" на Р. Шеридан и от живия живот...
© Нина Сименова All rights reserved.
И за лишените от истински живот…