20 jun 2021, 0:24

Вечерна сгледа 

  Poesía » De amor
297 0 0

Радва се мома Елена –

вечерта ще е сгодена,

ще посрещнат годежари,

ще дарят ги с тежки дари.

 

Тоз Иван е страшна хала –

нищо му се не опряло:

житото му – чисто злато

и богати са лозята...

 

Хороводец е във село,

във свирните пък – начело...

А очите му изпиват

тази, що е най-красива...

Знае си Елена: тя е!

 

Тъй сърцето й играе,

все Иван гальовно гледа,

радва я вечерна сгледа...

 

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??