2 abr 2015, 11:52

Великден 

  Poesía » Civil
367 1 0

ВЕЛИКДЕН

 

  Христос воскресе и изпрати вест,

че празник е - Великден е днес 

и ще се чукнем с боядисани яйца,

за благоденствия на цялата земя.

 

Камбани празнично звънят и пеят,

хвалебствените песни вред се леят.

Великден е. Христос воскресе,

воистина воскресе се разнесе.

 

И като чуден оркестър на щурците,

песни и молитви достигнаха звездите 

и те изпратиха лъчи от светлина,

да пречистим с молебен нашата душа.

 

С магията вълшебна на доброто 

да пречистим душите си от злото 

и нищо,че пътя е опасен и трънлив,

с чиста душа по-лесно се върви.

 

С покаяние намираш пътя верен,

с топлина и любов крачиш всеки ден,

Великден е-празнувайте православни хора,

отпуснете душите за радост и отмора.

 

И сякаш птиците кръжат в ято,

в небето необятно слънцето е ясно.

Великден е - празник толкоз мил,

сякаш всичко, той е разкрасил.

© Полина Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??