ВЕЛИКДЕН
Христос воскресе и изпрати вест,
че празник е - Великден е днес
и ще се чукнем с боядисани яйца,
за благоденствия на цялата земя.
Камбани празнично звънят и пеят,
хвалебствените песни вред се леят.
Великден е. Христос воскресе,
воистина воскресе се разнесе.
И като чуден оркестър на щурците,
песни и молитви достигнаха звездите
и те изпратиха лъчи от светлина,
да пречистим с молебен нашата душа.
С магията вълшебна на доброто
да пречистим душите си от злото
и нищо,че пътя е опасен и трънлив,
с чиста душа по-лесно се върви.
С покаяние намираш пътя верен,
с топлина и любов крачиш всеки ден,
Великден е-празнувайте православни хора,
отпуснете душите за радост и отмора.
И сякаш птиците кръжат в ято,
в небето необятно слънцето е ясно.
Великден е - празник толкоз мил,
сякаш всичко, той е разкрасил.
© Полина Христова Всички права запазени