Лятото по календара мина.
В жега жътвата привърши.
Пролетта от вчера си замина.
Есента листата кърши.
Златото от минали години
есенен килим натрупва.
Опустяват плодните градини
и тъгата ме затрупва.
Колко е красив сега сезонът
с цветовете на дъгата.
Колко е типичен пък резонът
болки да тресат снагата.
Че потропва зимата на прага
и сковава всяка дума.
Почва вече зимната ми сага
от замръзналата шума.
Спомените стари тя втвърдява -
търкат пътя под снежеца.
Над снега сега се възвисява
на живота ми венеца.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados