24 may 2011, 15:34

Венелина (незавършено) 

  Poesía
475 0 1

Нямам намерение да довършвам това стихотворение. Посланието му все пак е ясно.

 

В ерата преди Христа

се родила детелина

с четири добри листа.

Казвала се Венелина.

 

Люляк тя била прекрасен,

люляк хубав от Пангея;

бисер морски, бисер ясен;

няма друга като нея.

 

Но светът се трансформирал

и Пангея се разцепи.

Ала люлякът презирал

всички тез' промени слепи:

 

риби станали влечуги,

а влечугите - пернати!

Динозаврите прочути

заменили ги космати!

 

И във тази суматоха

Венелина оцеляля.

Цяла ледена епоха

взела тя, че надживяла...

© Сандостен Калций Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Дъра-бъра, сто чадъра,
    иде ми да хвана къра.
Propuestas
: ??:??