Нямам намерение да довършвам това стихотворение. Посланието му все пак е ясно.
В ерата преди Христа
се родила детелина
с четири добри листа.
Казвала се Венелина.
Люляк тя била прекрасен,
люляк хубав от Пангея;
бисер морски, бисер ясен;
няма друга като нея.
Но светът се трансформирал
и Пангея се разцепи.
Ала люлякът презирал
всички тез' промени слепи:
риби станали влечуги,
а влечугите - пернати!
Динозаврите прочути
заменили ги космати!
И във тази суматоха
Венелина оцеляля.
Цяла ледена епоха
взела тя, че надживяла...
© Сандостен Калций All rights reserved.
иде ми да хвана къра.